Civil szervezeteink

Sárkeszi Község Fejlődéséért Közalapítvány
8144 Sárkeszi, Petőfi S. u. 45.

Ifjúsági Klub
8144 Sárkeszi, Kossuth L. u. 21.

Kölyök Klub
8144 Sárkeszi, Kossuth L. u. 31.

Nyugdíjas Klub
8144 Sárkeszi, Kossuth L. u. 65.

 


 

A Nyugdíjas Klub bemutatása:

nyugdijasklubSárkeszi Nyugdíjas Klub 1990-ben alakult, Fülöp Zoltán vezetésével. Később Csíkvári Mátyásné vezette, és szervezett énekkart, és elkezdte a szomszédos községek nyugdíjas klubjaival a kapcsolatfelvételt.

Öt éve lettem a Nyugdíjas Klub vezetője. Minden hagyományt megőriztünk, a közös kirándulásokat, névnapok megünneplését, tovább bővítettük a szomszédos községekkel való kapcsolatainkat, Regionális Ünnepségeken való fellépéseinket.
Településünk ünnepségein részt veszünk, énekkel, szavalatokkal, vagy bármilyen segítséggel. Köszönet a fiatal pártoló tagjainknak, akik részt vesznek minden megmozdulásunkban, és a munkákban is segítenek.

2011. novembertől közös kézimunkázást, kártyázást, sakkozást indítottunk a téli összejöveteleinken, és várjuk a többi nyugdíjas társainkat is a klub estéken.

Egy újabb hagyományőrzés jött létre a „mézeskalácssütés”, ahol szebbnél – szebb mézeskalácsok kerültek ki a kezekből. A klubban erről gyönyörű tabló is készült, amely megtekinthető. A Kölyök Klubot megajándékoztuk egy tálca mézeskaláccsal, a gyerekek nagyon örültek, és el is fogyasztották, Ők, pedig nagyon szép énekkel készültek, és a maguk által készített karácsonyfadísszel járták a község utcáit, és ajándékozták meg a lakosságot.

Várunk minden kedves nyugdíjas társunkat a klubfoglalkozásainkon, amelyet minden második kedden 17 órától tartunk, a klubhelyiségben.

 

Szontág Albertné, nyugdíjas klub vezető