2017. szeptember 06., szerda 08:15

Hirdetmény

Ezennel értesítem a Tisztelt érintett lakosságot, illetve a5/2017.(V.31.) számú önkormányzati rendelet szerinti Partnereket, hogy Önkormányzatunk törvényi kötelezettségének eleget téve Településképi Arculati Kézikönyvének és Településképi rendeletének tervezetét elkészítette.

Az országgyűlés 2016. évben megalkotta a Településkép védelméről szóló 2016. LXXIV. törvényt, melynek célja, hogy a települések az esztétikus lakókörnyezetének kialakítása, illetve védelme érdekében Településképi Arculati Kézikönyvet és helyi településképvédelmi rendeletet alkossanak. A kötelező feladat részletszabályait a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI. 8.) Korm. rendelet (Korm.R.) V. és VI. fejezete tartalmazza. Az arculati kézikönyvet és a rendeletet a képviselő-testületnek 2017. szeptember 30-ig meg kell alkotnia.

Az arculati kézikönyv és a településképvédelmi rendelet a lakosság és a partnerek javaslatai alapján települési főépítész közreműködésével készül.

Az elkészült Arculati kézikönyv és a rendelet-tervezet megtekinthető nyomtatott formában a polgármesteri hivatalban, illetve az önkormányzat honlapján. Kérem alakosságot és a partnereket, hogy a dokumentumokat tekintsék át és 2017.szeptember 19-ig tegyék meg írásos javaslataikat, véleményüket. A véleményeket írásban kérjük eljuttatni a Polgármesteri Hivatal címérevagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címekre.

 

Polgármester

 

Az arculati kézikönyv és a rendelet tervét itt töltheti le: